Невже в Україні також почне працювати суд присяжних?

Невже в Україні також почне працювати суд присяжних?
9539 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні давно вже висіло питання стосовно того, що необхідно створити суд присяжних. Про це говорили, писали, намагалися якимось чином підтвердити об'єктивність, чи необ’єктивність створення такої системи. Проте нещодавно Володимир Зеленський відповів на всі запитання стосовно того, чи бути цій системі. За його словами, у владі вже створено два законопроєкти, згідно з якими в Україні будуть працювати суди присяжних.

Президент запевнив: «Суд присяжних. Наразі готові вже два законопроєкти, що дадуть старт його роботі. Однак ми розуміємо, що суд присяжних не тільки підвищить довіру до правосуддя, це і велика відповідальність за долю учасників процесу, а тому модель та формат суду присяжних в Україні будуть детально обговорюватися».

Також політик повідомив, що зараз працюють над створенням суду у смартфоні. В Офісі президента переконані, що це значно пришвидшить роботу всіх органів, які наразі все ще користуються бюрократичною системою. Також це сприятиме зниженню рівня корупції на території нашої держави. Проте, чи приймуть ці законопроєкти, поки невідомо зараз їх встигли лише створити та зареєструвати. Перед тим, як їх призведуть до дії, їх розглянуть у Верховній Раді України, внесуть поправки, якщо це буде необхідно, та лише після цього вони передадуть його до Офісу президента. Він повинен буде поставити крапку в прийнятті цього рішення.

Але наразі невідомо, коли саме відбудеться перше читання обох законопроєктів, які стосуються судової системи. Відомо лише те, що сам Президент України повністю підтримує створення такої системи. Він переконаний, що обидва законопроєкти слугуватимуть для покращення сучасної судової системи. Про все це він розповів виступаючи на триденному форумі “Україна 30. Розвиток правосуддя”.

Мої відео