Застарілі бойові припаси все ще знаходять на території всієї країни!

Застарілі бойові припаси все ще знаходять на території всієї країни!
9248 ПЕРЕГЛЯДІВ

Головне Управління ДСНС України в Дніпрі повідомляє про те, що на території села Богуслав знайшли бойовий припас, який вже багато років там знаходиться. Про таку незвичайну знахідку їм розповів житель Павлоградського району. 2 березня об 11.30 він зателефонував до Служби порятунку із досить незвичним повідомленням про те, що побачив старий бойовий припас. Вже на місці рятівники встановили, що це була міна “ММ-82мм”.

Таку міну в озброєнні не використовують вже багато років. Тож для того, щоб прибрати її та знешкодити, на місце події виїхало відділення групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області. Спеціалісти самотужки прибрали цей вибухонебезпечний предмет шляхом контрольованого підриву. Тепер жителям села нічого не загрожує. Проте рятівники закликали мешканців селища бути якомога обережнішими.

Останнім часом на території всієї України почали надходити виклики стосовно того, що жителі населених пунктів натикаються на старі знаряддя бойових дій минулого століття. Пройшло вже так багато років, і здавалося б планета повинна забути про те, що сталося за тих страшних років, проте міни, які не розірвались і досі трапляються під ноги людям. В ті часи вони не розірвались, а потім їх присипало землею, або хтось спеціально їх залишив там, проте це вже минуле.

А проблема сучасності міститься в подоланні цієї ситуації. Тож рятувальники просять населення бути якомога обережнішими та намагатись уникати пустирів та місць, де люди бувають рідко. У разі виявлення чогось небезпечного, варто одразу зателефонувати до служби порятунку і не брати предмет до рук. Особливо це стосується дітей. Тож рятівники закликають всіх вчителів провести спеціальні бесіди з класами, аби нагадати дітям, що вибухівки не є іграшками!

Мої відео