Посівна компанія в Україні вже стартувала!

Посівна компанія в Україні вже стартувала!
9409 ПЕРЕГЛЯДІВ

Леонід Кериченко розповів про те, що в Україні вже стартувала весіння посівна компанія. На Херсонщині відбулися перші засіювання ярого ячменю. Тож початок цієї компанії можна вважати вдалим. Поки погода повністю дозволяє це робити. Тим паче, що синоптики передають, що вже скоро в Україні почнеться весняна погода. На території країни більше не очікується сильних морозів. А це означає, що вже настав час готувати землю до роботи.

Звісно, спершу планують почати роботу із ранніми культурами. Саме тому такі роботи розпочинають з засіювання раннього ярого ячменю. Проте вже зовсім скоро розпочнуть також працювати із земельними ділянками, відведеними для того, щоб засіяти їх ранньою морквою. Ці роботи планують розпочати в п’ятницю, адже необхідно ще встигнути засіяти та зростити ранній буряк та інші культури, які ростуть в цей час.

За прогнозами аграріїв, цього року ми повинні отримати досить непоганий врожай. Звісно, це залежить від багатьох факторів. По-перше, та найголовніше, від погодних умов. Адже якщо знову вдарять морози, то ми можемо втратити досить велику частину нашого посіву, зазначив Кириченко. По-друге, велику роль також зіграє те, чи встигнемо ми провести всі засіювання згідно з представленим планом.

Ну і звісно ж, велика роль відведена тому, як працюватиме сучасна система продажу та оренда землі, а ще які закони залишаться чинними цього року. Нещодавно багато хто з власників землі запевняв, що тепер вони здаватимуть землю на 18% дорожче, проте чи вигідно це буде нинішнім аграріям, поки невідомо. Тож зараз нам залишається лише привітати всіх із початком засівального сезону та чекати, як він тепер проходитиме. Також варто зауважити, що цього року в нас були досить нестабільні показники з експорту, проте вже на початку 2021 року ситуація налагодилась.

Мої відео