88 років виконалось обласному онкодиспансеру Дніпра!

88 років виконалось обласному онкодиспансеру Дніпра!
11704 ПЕРЕГЛЯДІВ

Все починалось із маленьких кроків, а завершилось цілою історією. У 1933 році в Зміївській лікарні з’явилось декілька ліжок для тих, хто хворів на онкологічні захворювання. А витекло все це в створення Дніпровського обласного онкологічного центру.

Про те, як склалась історія цього свята розповіли на своїй сторінці в Фейсбуці працівники закладу: “Дніпропетровська онкологічна мережа будувалась у декілька етапів. Через те, що щорічно реєструвалось все більше нових випадків раку в 1958 році почалось будівництво корпусу на вулиці Школа, 1. У 1963 році зафіксовано завершення будівництва. І з того часу заклад почав активно працювати.

У 70-80 роках в Дніпропетровському диспансері працювало багато видатних лікарів: Ас І. Ю., Коссе В. Ах., Гацула Л. М., Рибак М. М., Чудовий О. І., Хотіенко О. В., Ходасевич Н. В, Снігу Л. Ех., Шестакова Н. М., Корсун О. Г., Литвин С. М., Будяк В. А., Соловей П. Ф. Регіональний онкологічний диспансер стає школою передового досвіду, а головний лікар Василенко В. М. отримує звання ''Народний лікар СРСР '' з посвідченням № 1. З того часу там проводять найскладніші хірургічні втручання, через захворювання молочної залози, шлунково-кишкового тракту, гінекологічної сфери, м'яких тканин, пухлини голови-шиї.

У 1995 році заклад очолила Ольга Іванівна Балашова. Разом з командою вона розробила всі плани впровадження передових методик своєчасної профілактики та лікування онкохворих. Тож зараз цей заклад, якому виповнилося лише 88 років є одним із найкращих у своїй галузі не лише на території Дніпровщини, а й по всій Україні. Тож ми раді вітати їх із такою визначною датою та бажаємо їм якомога більшого розвитку. Сподіваємось, що через 12 років вони зможуть відсвяткувати 100 років з моменту роботи та відзначити таку подію рекордною кількістю врятованих життів.

Мої відео