Регіон Бельгії переносить вакцинацію

Регіон Бельгії переносить вакцинацію
52280 ПЕРЕГЛЯДІВ

 


Люди у Фландрії зможуть перенести зустріч, щоб отримати другу дозу вакцинації у літку дещо спростити планування відпусток, повідомило Фламандське агентство з догляду та охорони здоров'я на пресбрифінг в п'ятницю. Перенесення другого призначення буде можливим лише в межах, за словами Дірка Девольфа з Агентства, який сказав, що "неможливо переписати час для кожного, оскільки мільйони вакцин мають бути зроблені протягом декількох тижнів".
Оскільки більшість дорослого населення в цілому може очікувати свого першого пострілу протягом п’яти тижнів між початком червня та 11 липня, їх другий постріл, швидше за все, буде запланований саме в середині літніх канікул через інтервал у чотири тижні (Moderna), п'ять тижнів (Pfizer) або 12 тижнів (AstraZeneca) між двома дозами.

Однак відтепер інтервал можна трохи змінити:

- Pfizer: час між змінами можна продовжити, але лише на два дні (з 35 днів до 37 днів)
- Модерна: другу дозу можна переміщати вперед або назад на два дні (з 28 днів до 26 або 30 днів)
- AstraZeneca: другий постріл можна пересувати вперед або назад на п’ять днів (з 84 днів до 79 або 89 днів)
- Для Johnson & Johnson друга доза не потрібна, оскільки потрібен лише один постріл.

"Люди повинні усвідомити, що наше завдання на цей час - якомога більшій кількості людей зробити вакцину швидше", - сказав Девольф та міністр  Фламандії Воутер Беке.
"Це надзвичайно велике навантаження для центрів, і просто немає місця для великих коригувань", - додали вони, закликаючи всіх якомога більше враховувати запропоновані терміни вакцинації у запрошенні.

"Складіть свої плани подорожей у залежності від вакцинації, навпаки неможливо", - сказали вони. "Якщо ви хочете перебронювати, кількість безплатних слотів все одно буде обмежена кількість, оскільки ми збираємось вакцинувати сотні тисяч людей на тиждень".

Окрім того, Агентство з догляду та охорони здоров’я просить людей самостійно забронювати своє призначення в Інтернеті, а не телефонувати до служб довідки центрів вакцинації, щоб просити іншої дати другого вистрілу.

Ті, хто насправді не може зробити другу дозу, просять повідомити про це центр вакцинації. Наразі розглядається можливість вакцинації після літніх місяців.

Теги: Регіон Бельгії переносить вакцинацію
Мої відео