Премії міністрам будуть виплачувати лише за результатами роботи в конці року

Премії міністрам будуть виплачувати лише за результатами роботи в конці року
48887 ПЕРЕГЛЯДІВ

Премії міністрам будуть виплачувати лише за результатами роботи в конці року
Глава українського уряду Денис Шмигаль заявив, що до кінця 2021 року всі члени Кабінету міністрів відмовились від премій. Про це він повідомив під час брифінгу.
"Міністри відмовилися від своїх бонусів. Питання про преміювання на політичних посадах буде розглянуто наприкінці року. І тоді ми будемо вирішувати в публічних дебатах, чи заслуговують нагороди міністри та політики", - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Підняття питання щодо мінімальних премій на політичних посадах буде розглядатися за результатами роботи протягом року, а потім спільно, в публічних дебатах, будемо вирішимо, чи заслуговують міністри та політики на преміювання. Шмигаль також зазначив, що міністрам будуть виплачуватися премії після звіту про їх діяльність наприкінці року та результати їх роботи.
"Це політичне рішення, але це важливо - міністри зняли свої премії до кінця року. І вирішили, що питання преміювання на політичних посадах буде розглядатися на основі роботи за рік. Законодавство передбачає надбавки ", - сказав Шмигаль.
Було прийнято рішення, що їх заробітна плата не перевищуватиме більше п'яти середніх зарплат в Україні. Членам уряду залишаються надбавки, але вони не можуть перевищувати 30% заробітної плати.
Раніше Кабінет міністрів обмежував зарплату керівників підконтрольних державі підприємств максимум до 1,250 мільйонів гривень на місяць.
Зазначу, що раніше методика розрахунку заробітної плати керівників державних компаній не переглядалася протягом 20 років. У методології максимально допустима заробітна плата керівника підприємства може бути в 200 разів (максимальна) вищою за мінімальну заробітну плату працівника основної професії, якщо вартість активів компанії перевищує 30 млрд грн. А враховуючи щомісячну премію та доплати, її розмір може зрости приблизно втричі.

Мої відео