Заочно судитимуть представника НЗФ РФ, який воював проти ЗСУ в районі селища Бетманове Ясинуватського району

Заочно судитимуть представника НЗФ РФ, який воював проти ЗСУ в районі селища Бетманове Ясинуватського району
386672 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 55-річного мешканця Покровського району, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, участі у не передбачених законом збройних формуваннях і терористичній організації, а також порушенні законів і звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з весни 2014 року 54-річний мешканець Покровського району перебував у складі незаконного збройного формування та брав участь у здійсненні збройного опору військовослужбовцям Збройних Сил України в районі населених пунктів Донецьк, Пантелеймонівка та Бетманове Ясинуватського району.

Зокрема, у січні 2015 року бойовик здійснював відеозйомку поранених військовослужбовців ЗСУ, які потрапили до полону НЗФ в районі с. Бетманове Ясинуватського району та, порушуючи закони та звичаї війни, не надав останнім медичну допомогу.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Максимальне покарання за вказаними статтями –до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Мої відео