У Маріуполі правоохоронці викрили групу осіб у збуті контрафактних цигарок вартістю понад мільйон гривень

108227 ПЕРЕГЛЯДІВ

Двоє маріупольців організували продаж тютюнових виробів сумнівної якості без марок акцизного податку. У фігурантів вилучено понад 19 000 пачок контрафактних сигарет на суму мільйон гривень.
Злочинний бізнес припинено детективами слідчого управління Нацполіції в Донецькій області та співробітниками Донецького прикордонного загону Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.
Встановлено, що протягом 2020-2021 років двоє мешканців міста Маріуполя, чоловік та жінка віком 42 та 46 років збували на ринку цигарки відомих брендів без марок акцизного податку за цінами нижче ринкових.
Правопорушники купували сигарети сумнівної якості через одного із поштових перевізників у продавців з різних областей України.
У результаті санкціонованих обшуків за місцями збуту та зберігання тютюнових виробів, а також у транспортному засобі виявлено та вилучено понад 19 000 пачок сигарет на загальну суму понад мільйон гривень.
Вилучений товар спрямовано для проведення експертизи. Поліція встановлює коло осіб, причетних до реалізації контрафакту.
Кримінальне провадження відкрито за фактом зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, а також збуту незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 199 КК України) та незаконного придбання з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).
Досудове розслідування триває.
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Мої відео