Білий дім: наступні місяці будуть критичними для Києва.

Білий дім: наступні місяці будуть критичними для Києва.
263756 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Білому домі підкреслили, що наступні місяці стануть критичними для України, оскільки Київ не отримує додаткове фінансування та продовжує вести бойові дії із обмеженими ресурсами. Джон Кірбі, представник Білого дому з національної безпеки, підкреслив, що Росія продовжує атакувати Україну безпілотниками та ракетами, і хоча фронт не рухається значно, активні бої тривають.

Як повідомляє інтернет-видання Радіо Свобода, про це повідомив представник Білого дому з національної безпеки під час свого брифінгу.

Відзначено, що українські команди змушені ухвалювати складні рішення щодо використання зброї та ракет, оскільки невідомо, коли буде наступна поставка. У той же час Росія, за словами Кірбі, звертається до Північної Кореї за балістичними ракетами та продовжує атакувати Україну застосовуючи їх, а також іранськими ударними безпілотниками, ще й виробляє своє власне озброєння.

Раніше командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про нестачу артилерійських снарядів у Збройних силах України, що призвело до згортання деяких військових операцій через відсутність іноземної допомоги.

Конгрес США від осені 2023 року не може прийняти законопроект про військову допомогу для України. Запропонований президентом Джо Байденом законопроект про національну безпеку на суму понад 100 мільярдів доларів, включаючи 61 мільярд на допомогу Києву, не знайшов підтримки серед республіканців, які вимагають включення до нього заходів з посилення прикордонних і міграційних заходів на кордоні США і Мексики.

27 грудня президент США підписав останній пакет допомоги для Києва, який включав кошти на придбання боєприпасів для засобів протиповітряної оборони, реактивних систем залпового вогню, артилерії, протитанкових засобів та іншого обладнання. Джон Кірбі повідомив 11 січня, що військова допомога США для України вичерпана.

Мої відео