У Координаційному штабі повідомили, скільки українців перебуває у російському полоні

У Координаційному штабі повідомили, скільки українців перебуває у російському полоні
366327 ПЕРЕГЛЯДІВ

Координаційний штаб повідомив про повернення 2 828 осіб, які перебували у полоні в російській федерації. Представник штабу, Юрій Таранюк, повідомив, що під час російської агресії відбулося 49 обмінів полоненими, але значна частина громадян, включаючи цивільних, залишається у руках противника. Всього у полоні в рф перебуває понад 8 тисяч українців, включаючи цивільних.

Під час засідання Ради з питань прав людини, гендерної рівності та різноманіття при МЗС України, Юрій Таранюк наголосив на меті Координаційного штабу повернути кожну особу з російського полону, враховуючи як військових, так і цивільних, передає «Укрінформ». Зазначено, що за період агресії вдалося повернути 2 681 військовослужбовця та 147 цивільних осіб. Однак, більше 8 тисяч осіб залишаються у полоні, включаючи понад 1 600 цивільних. Треба відзначити, що ці дані стосуються тих осіб, які офіційно підтверджені, тоді як десятки тисяч осіб, включаючи цивільних та військовослужбовців, ще вважаються «безвісті зниклими».

Юрій Таранюк підкреслив, що в росії продовжують порушувати гуманітарне право, не надаючи інформації про стан полонених та безвісті зниклих. Він висловив стурбованість з приводу стійкої тенденції у росії порушувати гуманітарні норми. Зазначено, що останній обмін полоненими відбувся на початку року, коли 3 січня на Батьківщину повернулося 230 громадян, попередній обмін тривав понад пів року, через регулярні перерви з боку російської сторони, які тривали з серпня 2023 року.

 

Мої відео