Сприяв незаконному переправленню осіб через державний кордон - судитимуть мешканця Київщини

Сприяв незаконному переправленню осіб через державний кордон - судитимуть мешканця Київщини
292330 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київщини за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений разом зі спільниками підшуковував чоловіків призовного віку, які мали намір виїхати за кордон в умовах воєнного стану. За 2500 тис. доларів США вони надали мешканцю Київщини документи про начебто працевлаштування його на роботу, розпорядження про відрядження за кордон та тимчасове посвідчення про непридатність до проходження військової служби.

Надалі обвинувачений надав чоловікові поради та вказівки щодо безперешкодного перетину кордону. З отриманими документами громадянин намагався перетнути кордон в одному з пунктів пропуску у Львівській області. 

Раніше до суду скерували обвинувальний акт стосовно двох спільників обвинуваченого.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео