Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив про кількість високоточних далекобійних ракет, які має рф.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив про кількість високоточних далекобійних ракет, які має рф.
161582 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з останніми даними, які надає Головне управління розвідки Міністерства оборони України, кількість високоточних далекобійних ракет у росіян залишається на рівні приблизно 900 одиниць. Про це повідомив Юрій Ігнат, речник Повітряних сил ЗСУ, під час телемарафону "Єдині новини".

«За останніми даними ГУР МО, це число залишається незмінним порівняно з попереднім періодом: у росії ще залишилося близько 900 високоточних далекобійних ракет. На тому ж рівні залишалась позначка, тому що ворог протягом трьох комбінованих атак застосував велику кількість ракет. Нагадаю, що 29 грудня – 158 засобів повітряного нападу – і дрони і ракети. Близько 100 застосував 2 січня. Незважаючи на їх виготовлення, втрати також відбулися. Тому це число залишається на колишньому рівні», - наголосив він.

Ігнат додав, що країна-агресор Росія за місяць виготовляє приблизно 100 ракет. Він також відзначив, що переважно противник атакує балістичними ракетами, власне Україні бракує засобів для знищення саме балістичних ракет».

Нагадаємо, вночі на 28 січня були здійснені атаки на Україну із використанням 8 ударних безпілотників типу Shahed-136/131 з південно-східного напрямку, двома ракетами «Іскандер-М» по Полтавщині та трьома ЗРК «С-300» по Донеччині. Ці напади спрямовані були на цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури в Полтавській, Донецькій, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Внаслідок операції мобільних вогневих груп Повітряних Сил було знищено чотири із восьми ворожих безпілотників, які використовував противник у прифронтовій зоні.

Мої відео