На одержанні хабаря у розмірі 1 000 доларів США викрито голову ВЛК у Добропіллі

На одержанні хабаря у розмірі 1 000 доларів США викрито голову ВЛК у Добропіллі
405160 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіка викрито у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, у квітні 2024 року чоловік, який має ІІІ групу інвалідності, прийшов до медичного закладу у м. Добропілля для проходження військово-лікарської комісії. Частина лікарів за своїм фахом визнала його придатним до військової служби. Для отримання остаточного висновку військовозобов’язаний звернувся до голови комісії, котрий одночасно є хірургом установи. Останній пообіцяв визнати його непридатним до служби та зняти з військового обліку у зв’язку з відсутністю одного з внутрішніх органів.
 
          
 
Свої послуги голова ВЛК першого відділу Покровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оцінив у 1 000 доларів США.
 
16 травня 2024 року під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 40 000 грн посадовця викрито та затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Донецькій області ДСР НП України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео