На Київщині екссільський голова постане перед судом через зловживання службовим становищем

На Київщині екссільський голова постане перед судом через зловживання службовим становищем
3861 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї із сільських рад Таращанського району Київської області, за фактами службового підроблення та зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідування встановлено, що посадовець достовірно знаючи, що на сесіях ради не розглядалося питання щодо  відведення у власність громадянина земельної ділянки, підробив документи – рішення сільської ради, підписав та скріпив їх гербовою печаткою.

Надалі, на підставі підроблених документів з державної власності незаконно вибула земельна ділянка загальною площею понад 1 га, що спричинило істотну шкоду державним інтересам.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Білоцерківського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео