Від початку року 125 тисяч правопорушників відбували покарання без позбавлення волі

Від початку року 125 тисяч правопорушників відбували покарання без позбавлення волі
154778 ПЕРЕГЛЯДІВ

За 10 місяців 2021 року по обліку підрозділів Державної установи «Центр пробації» пройшло 124 тисячі 863 правопорушники, що на 5 тисяч більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Наразі на обліку перебуває 67 тисяч осіб (на аналогічний період 2020 р. – 63,7 тис), з яких: 62,7 тисячі – засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі; 4,4 тисячі – особи, на яких накладено адміністративні стягнення.

Пробація – це не уникнення від покарання! Це покарання правопорушників у громаді без ізоляції від суспільства. Контроль за поведінкою та виконанням обов’язків такими засудженими здійснюють працівники пробації. У разі порушення правил відбування покарання такі особи можуть потрапити за грати.

У всьому світі та в Україні пробація демонструє свою ефективність у ресоціалізації правопорушників та значно нижчі показники вчинення клієнтами пробації нових злочинів, аніж засудженими, які відбували покарання в місцях позбавлення волі.

Так, за 10 місяців поточного року нове кримінальне правопорушення під час перебування на пробації (після ознайомлення з порядком і умовами відбування покарання) вчинило 1200 осіб, що становить 1,2% від тих, хто пройшов по обліку.

Мої відео