Збували канабіс та метамфетамін – у Слов’янську судитимуть трьох членів організованої злочинної групи

Збували канабіс та метамфетамін – у Слов’янську судитимуть трьох членів організованої злочинної групи
398602 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно 3 чоловіків за фактом незаконного придбання, зберігання, транспортування та збуту наркотичних засобів, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 307 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2020 року 35-річний мешканець м. Слов’янська запропонував двом знайомим 30 та 31 років, які мали зв’язки з наркозалежними містянами та користувались у них довірою і авторитетом, заробляти на продажі канабісу і метамфетаміну.
Заборонені речовини учасники злочинної групи продавали наркозалежним з рук в руки, або через поштові відправлення. Вартість наркотичного засобу складала 700 гривень за 0.25 г.
Отримані від протиправної діяльності грошові кошти кримінальна трійця розподіляла між собою, залишаючи частину на придбання нових партій «товару».
Досудове розслідування здійснювалось співробітниками СУ ГУ НП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.
Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Мої відео