1 тис. дол. США за непризов на військову службу: судитимуть начальника відділу Криворізького РТЦК та СП Дніпропетровської області

1 тис. дол. США за непризов на військову службу: судитимуть начальника відділу Криворізького РТЦК та СП Дніпропетровської області
199657 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до Апостолівського районного суду Дніпропетровської області направлено обвинувальний акт стосовно начальника 1 відділу Криворізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дніпропетровської області за фактом прохання та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди з використанням службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

Встановлено, що у жовтні 2021 року підполковник, за неправомірну вигоду в сумі 1 тис. дол. США запропонував громадянину Б «вирішити питання» щодо не оповіщення його про призов на строкову військову службу до 1 відділу Криворізького РТЦК та СП Дніпропетровської області, що унеможливлює проходження військово-лікарської комісії та в подальшому призову на строкову військову службу у Збройні Сили України.

22.10.2021, під час одержання неправомірної вигоди в сумі 26 тис. 400 грн, начальника відділу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

23.10.2021 йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 181 тис. 600 гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Третього слідчого відділу (з дислокацією у місті Дніпрі) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтава.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Криворізька спеціалізована прокуратура ,непризов,військова служба,хабар,обвинувальний акт,Кривий Ріг
Мої відео