Спецпрокуратура Центрального регіону: у Полтаві затримано військового комісара

Спецпрокуратура Центрального регіону: у Полтаві затримано військового комісара
370855 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону викрито військового комісара Полтавського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (м. Полтава).

   Установлено, що вказана військова посадова особа - полковник ЗСУ вимагав та одержав 10 тисяч гривень неправомірної вигоди від керівника одного із приватних підприємств Полтавської області за не притягнення його до адміністративної відповідальності за результатами перевірки, проведеної Полтавським ОТЦК та СП.

   07.02.2022, після одержання неправомірної вигоди, військового комісара Полтавського ОМТЦК та СП затримано у своєму службовому кабінеті за процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

   Грошові кошти в затриманого вилучено.

  

   Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Полтавській області за оперативного супроводу 4 відділу 8 управління ДКР ГУВК СБ України та Управління СБ України в Полтавській області.

   Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Cпеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Полтавська спеціалізована прокуратура,Дніпровська спецпрокуратура,затримано,військовий комісар,хабар,неправомірна вигода,викрито
Мої відео