Поширювала дані щодо ЗСУ – мешканці прифронтового міста повідомлено про підозру

Поширювала дані щодо ЗСУ – мешканці прифронтового міста повідомлено про підозру
304409 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 58-річній жінці у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, яка не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року мешканка м. Мар’їнки передала телефоном своїй знайомій, яка мешкає у м. Донецьку, інформацію, що могла нашкодити національній безпеці України.
Достовірно знаючи, що онук останньої є учасником незаконних збройних формувань псевдореспубліки «ДНР», підозрювана умисно надала жінці дані щодо розташування підрозділів Збройних Сил України на певних ділянках території Донецької області.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео