Організованій групі, яка збувала наркотичні засоби на території установи виконання покарань, загрожує до 12 років за ґратами

Організованій групі, яка збувала наркотичні засоби на території установи виконання покарань, загрожує до 12 років за ґратами
317144 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 учасників злочинного угруповання за фактом незаконного збуту наркотичних засобів в місця позбавлення волі, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 307 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж травня - жовтня 2021 року 31 та 37-річні раніше неодноразово судимі ув’язнені налагодили постачання наркотичних засобів на території державної установи «Бахмутська установа виконання покарань (№ 6)».
Домовившись із 36-річним співробітником установи, який у власних речах проносив наркотичні засоби, зловмисники у подальшому збували метадон та опій ацетильований іншим в’язням по 800 грн за «дозу», а частину «товару» залишали для особистого вживання.
У жовтні 2021 року правоохоронця затримали «на гарячому» під час чергового збуту наркотиків на територію установи. Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, яку він вніс. В червні 2022 року працівника установи виконання покарань було оголошено у розшук, а сплачені ним 68 100 грн – передано в дохід держави на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.
Наразі обвинувальний акт стосовно двох його спільників скеровано до суду. Досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Мої відео