Прийняли «закон» та організували незаконний референдум – верхівці «днр» заочно повідомлено про підозру

Прийняли «закон» та організували незаконний референдум – верхівці «днр» заочно повідомлено про підозру
314736 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам заочно повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб та участі в організації і проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року перший підозрюваний – так званий голова «днр» у засобах масової інформації систематично заявляв про необхідність приєднання фейкової республіки до рф.

На виконання цього другий підозрюваний - так званий голова народної ради «днр» скликав та провів позачергове засідання псевдоради, під час якого було винесено на розгляд та ухвалено фейковий закон «про референдум днр з питання входження до складу рф на правах суб’єкта рф» і постанову про його призначення.

Третя підозрювана, будучи членом «цвк днр», особисто голосувала за порядок підготовки до проведення референдуму на тимчасово окупованій території Донецької області і створення «закордонних виборчих дільниць». Окрім цього зловмисниця брала участь у вирішенні питань про фінансування роботи «виборчих комісій» із так званого «бюджету днр» та про порядок «голосування» за адресами проживання.

У свою чергу псевдоголова «днр» підписав даний «закон», чим ввів його у дію.

Досудові розслідування здійснюються СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Мої відео