Воювали на боці ворога проти українських захисників – трьох бойовиків засуджено до 8 та 10 років позбавлення волі

Воювали на боці ворога проти українських захисників – трьох бойовиків засуджено до 8 та 10 років позбавлення волі
303541 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вироки стосовно трьох чоловіків за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 КК України).
Двом бойовикам призначено покарання у вигляді десяти, а третьому – восьми років позбавлення волі.
Прокурорами у суді доведено, що у липні 2014 року, коли м. Донецьк окупували НЗФ РФ, місцевий мешканець добровільно вступив до лав так званого «ополчєнія ДНР» на посаду стрілка. Протягом п’яти років учасник НЗФ з позивним «Худий» змінював місця «служби», воюючи проти українських захисників на Донеччині та Луганщині у складі ремонтної роти 7-ої бригади, 9-го полку мінометної батареї, 3-го мотострілкового батальйону і Республіканської гвардії. У листопаді поточного року його мобілізували задля участі у війні проти України на боці окупантів.
Мешканець с. Троїцько-Харцизька у вересні того ж року обійняв посаду кулеметника полку спеціального призначення 5-ої окремої мотострілецької бригади «Оплот». У 2016 році він звільнився з незаконного збройного формування, але з початком повномасштабного російського вторгнення повернувся на «службу» до ворога.
Третій засуджений – макіївчанин почав служити окупантам у 2015 році рядовим 2-го взводу роти матеріального забезпечення так званої окремої артилерійської бригади «Кальміус». Зі зброєю у руках він охороняв територію зазначеного підрозділу у м. Донецьку.
Досудові розслідування та оперативний супровід здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях і Департаментом військової контррозвідки СБУ.
Мої відео