БЕБ провело обшуки на Львівській митниці за фактами безмитного ввезення техніки на 40 млн грн

БЕБ провело обшуки на Львівській митниці за фактами безмитного ввезення техніки на 40 млн грн
333280 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки викрили групу осіб, які ввезли на територію України смартфони, комп’ютерне обладнання, побутову техніку та ухилилися від сплати митних платежів та ПДВ. Слідством встановлено, що згадані товари завозилися з сусідньої країни ЄС та при проходженні митного контролю не декларувалися або завозилися під виглядом товарів для особистого вжитку. Орієнтовна вартість завезеної техніки становить близько 40 млн грн. На вилучену техніку накладено арешт.

З метою отримання додаткової доказової бази, співробітники БЕБ провели обшуки у приміщеннях Львівської митниці. За результатами обшуків вилучено документи що підтверджують факт переміщення товарів транспортними засобами поза митним контролем. Наразі встановлюється повне коло осіб причетних до вчинення протиправних дій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1 ст. 366 ( складання службовими особами завідомо неправдивих офіційних документів) КК України здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, Україна,ukraine, економіка, податки, ухилення від сплати податків,ПДВ
Мої відео