Спостерігала за прольотами української авіації та доповідала про розташування систем ППО - навідниці загрожує до 15 років за ґратами

Спостерігала за прольотами української авіації та доповідала про розташування систем ППО - навідниці загрожує до 15 років за ґратами
422198 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Краматорського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що з вересня по листопад 2022 року жінка добровільно надавала допомогу двом учасникам нзф «днр» у веденні бойових дій проти Збройних Сил України.
 
 
Вона збирала й передавала їм через месенджер «Telegram» дані про місцезнаходження українських бійців у населених пунктах Краматорського й Покровського районів. При цьому відправляла як текстові повідомлення, так і скріншоти «Google Maps», на яких відмічала точки зосередження особового складу й спеціального військового обладнання ЗСУ.
 
Зокрема, окупанти дізнавались від неї про прольоти української військової авіації, пункти розвантаження ешелонів військової техніки, місця випробування безпілотних летальних апаратів і розташування комплексів ППО. Крім того, спостерігачка акцентувала увагу співрозмовників на часі доби, у який, на її погляд, краще наносити удари по цих об’єктах. Загалом жінка передала близько 50 таких повідомлень.
 
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
До ухвалення вироку обвинувачена перебуває під вартою - її долю вирішуватиме Олександрівський районний суд Донецької області.
 
За санкцією статті їй загрожує від 12 до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео