Розповідав представникам нзф «днр» про переміщення САУ, танків і мобільного шпиталю ЗСУ - взято під варту мешканця деокупованого Лиману

Розповідав представникам нзф «днр» про переміщення САУ, танків і мобільного шпиталю ЗСУ - взято під варту мешканця деокупованого Лиману
366641 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Лиману повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у листопаді 2022 року, після того, як українські захисники вибили окупаційні війська рф з території та околиць міста, чоловік спілкувався з представниками держави-агресора через месенджер «WhatsApp» та заборонену в Україні соцмережу «Однокласники».
 
 
Він передавав навіднику тактичної групи та розвіднику-саперу батальйонів спецпризначення «днр» інформацію військового характеру.
 
GPS-координатами на мапах і текстовими повідомленнями підозрюваний інформував їх про місця дислокації особового складу й переміщення техніки ЗСУ на території міст Лиману, Слов’янська та Лиманської й Миколаївської територіальних громад. Зокрема, повідомляв про рух самохідних артилерійських установок, танків і мобільного шпиталю. Також здавав місця розташування блокпостів і бомбосховищ.
 
Наразі за клопотанням прокуратури суд взяв його під варту. Викриття і досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
   
Максимальне покарання - 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео