15 років ув’язнення – заочно засуджено експоліцейського з Маріупольського району, який здавав окупантам своїх колег

15 років ув’язнення – заочно засуджено експоліцейського з Маріупольського району, який здавав окупантам своїх колег
338142 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок мешканцю Маріупольського району за вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Його заочно засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прокурорами у суді доведено, що у березні 2022 року дільничний офіцер поліції сектору превенції відділення поліції № 1 Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області відмовився від евакуації на підконтрольну Україні територію та залишився в окупованому військами рф смт Нікольському.
 
           
 
Свідомо зрадивши державу, яку він мав захищати, так званий правоохоронець присягнув на вірність фейковій республіці й обійняв псевдопосаду у незаконно створеному структурному підрозділі «міністерства внутрішніх справ днр».
 
Зрадник передав окупантам відомості щодо своїх колишніх колег, які проживали в регіоні. У подальшому, вдаючи себе представником «влади», експоліцейський у супроводі російських військових перевіряв документи у односельців на мобільних блокпостах. При цьому вказував окупантам на правоохоронців та їх родичів, які намагались виїхати на підконтрольну Україні територію. Даних осіб затримували й доставляли на допити до поліцейського відділення.
 
Досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР, розташованим у м. Краматорську.
 
З огляду на те, що чоловік переховувався від слідства на тимчасово окупованій території, судовий розгляд стосовно нього проводився у порядку спеціального судового провадження. 
 
Вирок ухвалено Амур-Нижньодніпровським районним судом міста Дніпропетровська.
 
Мої відео