Презентують освітні програми держави, яка вбиває українців - заочно підозрюють ще чотирьох експедагогів Донеччини

Презентують освітні програми держави, яка вбиває українців - заочно підозрюють ще чотирьох експедагогів Донеччини
433359 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чотирьом громадянам України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. ч. 3, 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у 2022 році четверо представників освітньої сфери Донеччини підтримали агресію рф проти нашої держави та пішли на співпрацю з окупантами. Троє з них добровільно обійняли псевдопосади у незаконно створених навчальних закладах «днр», а саме: 
 
          
 
- ректора «Державної організації вищої професійної освіти «Донецький національній університет економіки й торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського»;
-  декана факультету іноземних мов «Маріупольського державного університету;
- вчителя початкових класів «Муніципального бюджетного загальноосвітнього закладу «Середня школа № 60 м. Маріуполя».
 
Четверта експедагогиня працює на посаді начальника відділу освіти «адміністрації Волноваського району днр».
 
          
 
Виступаючи у підконтрольних окупантам ЗМІ, підозрювані презентують освітні програми держави, яка щодня знищує українські міста і вбиває мирне населення, у тому числі дітей. Так звані педагоги заперечують право України на власну мову, культуру, історію й традиції.
 У відеозверненнях до батьків, учнів і абітурієнтів вони возвеличують стандарти освіти рф. Таким чином вбивають в голови юних мешканців Донеччини хибні наративи щодо відсутності гідного майбутнього у молодого покоління українців та формують ненависть до нашої держави.
 Стосовно ще двох «освітян», а саме виконуючої обов’язки директора «Світлодарського навчально-виховного комплексу адміністрації м. Дебальцеве», яка особисто відповідає за розробку наказів щодо впровадження стандартів рф у навчальний процес, та вчителя історії «Муніципального бюджетного загальноосвітнього закладу «Мангушська школа № 2» адміністрації Першотравневого району», промови якого рясніють епітетами на честь вигаданих окупантами «героїв новоросії», обвинувальні акти скеровані до суду.
 Наразі усі шестеро осіб перебувають у розшуку.
 
Максимальне покарання за санкціями статті – 3 та 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео