Дев’ять років позбавлення волі – ексбоєць «Оплоту» і «Пятнашки», який воював проти України на боці фейкових республік, отримав покарання

Дев’ять років позбавлення волі – ексбоєць «Оплоту» і «Пятнашки», який воював проти України на боці фейкових республік, отримав покарання
367863 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська провину громадянина України в участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його засуджено до 9 років позбавлення волі.

Суд встановив, що з червня 2015 по листопад 2016 року мешканець м. Краматорська воював проти Збройних Сил України у складі 5-ї окремої мотострілецької бригади «Оплот» та так званої інтернаціональної бригади «Пятнашка» 1-го армійського корпусу «днр». Також служив в 11-му гвардійському козачому батальйоні «Міністерства оборони лнр».
 
 
До його обов’язків входило ведення позиційного вогню задля прикриття мінометників, які обстрілювали райони зосередження сил АТО, та спостереження за пересуванням військової техніки й особового складу українських захисників.
 
Засуджений брав активну участь у бойових діях на боці псевдореспублік в районі сел. Ясне Докучаєвського району, поблизу м. Дебальцеве Донецької області та смт Станиця Луганська Луганської області.
 
5 серпня 2019 року його виявлено співробітниками Служби безпеки України у м. Краматорську. Як з’ясувалось, чоловік приїхав на підконтрольну українській владі територію Донеччини з метою отримання внутрішнього та закордонного паспортів.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
На вирішення своєї долі колишній поплічник окупантів чекав у камері слідчого ізолятору.
Мої відео