Виправдовував російську агресію проти України – на Донеччині судитимуть прихильника кремлівської ідеології (ФОТО)

Виправдовував російську агресію проти України – на Донеччині судитимуть прихильника кремлівської ідеології (ФОТО)
378118 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно мешканця м. Краматорська за фактами глорифікації учасників збройної агресії рф, поширення матеріалів із запереченням тимчасової окупації частини території України (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 25 травня 2022 року, маючи стійкі проросійські переконання, чоловік поширив на своїй сторінці у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» допис із фото колишнього ватажка «днр». У публікації йшлося про його міфічні «подвиги заради Донбасу».
 
 
Підозрюваний також репостив тексти з прославлянням офіцерів армії рф, нагороджених медалями за вбивства українських військових та визнаних «героями сво» за знищення «радикалів» і «націоналістів».
 
Викриття та досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео