12 років позбавлення волі за «відданість республіці» – засуджено спецпризначенця «п’ятнашки» нзф «днр»

12 років позбавлення волі за «відданість республіці» – засуджено спецпризначенця «п’ятнашки» нзф «днр»
413690 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури Великоновосілківський районний суд ухвалив вирок громадянину України за державну зраду та участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Прокурори довели, що у квітні 2017 року донеччанин кинув роботу ремонтника та свідомо пішов на «громадянську війну» боротися з «націоналістами».
 
 
Спершу натхненного російською пропагандою добровольця взяли до батальйону «п’ятнашка», де він отримав посаду стрільця та позивний «Боча». Чоловік понад рік воював проти Збройних Сил України в районі м. Авдіївки та с. Крутої Балки Ясинуватської міської громади.
 
Упродовж декількох років «боєць спеціального призначення» патрулював м. Донецьк та контролював заступав на бойові чергування на КПВВ «Оленівка» у Волноваському районі.
 
У лютому 2022 року засуджений перевівся до «оперативно-бойового тактичного формування «Каскад» та з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну продовжив воювати на боці держави-агресора. Червень 2023 року став останнім місяцем його служби в окупаційних військах – під час боїв неподалік с. Велика Новосілка Волноваського району чоловіка затримали українські захисники.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео