4,4 млн грн збитків державі - повідомлено про підозру 2 старшим офіцерам

4,4 млн грн збитків державі - повідомлено про підозру 2 старшим офіцерам
403755 ПЕРЕГЛЯДІВ

  За процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби в умовах воєнного стану 2 підполковникам НГУ (ч. 4 ст. 425 КК України).

   За даними слідства, офіцери штабів військових частин Нацгвардії, будучи військовими службовими особами, недбало ставлячись до військової служби, не перевірили наявність та точне місце перебування особового складу, внаслідок чого загалом в обох військових частинах військовослужбовцям безпідставно нараховано та виплачено збільшену додаткову винагороду. Внаслідок дій підозрюваних Державному бюджету України спричинено збитки на загальну суму 4,4 млн грн.

   Санкція статті передбачає обом позбавлення волі на строк до 8 років.

   Під час здійснення досудового розслідування відшкодовано коштів на суму 4,1 млн. грн.

   Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 відділу ТУ ДБР, розташованого  у м. Києві за оперативного супроводу ДВКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: повідомлено про підозру,Дарницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,збитки,НГУ,підполковник,недбале ставлення до служби
Мої відео