Слідкував за розташуванням ЗСУ у Сіверську та уточнював результати прильотів – депутата «ОПЗЖ» чекають у залі судових засідань

Слідкував за розташуванням ЗСУ у Сіверську та уточнював результати прильотів – депутата «ОПЗЖ» чекають у залі судових засідань
428587 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Сіверської міської ради Бахмутського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року депутат від забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа - За життя» налагодив контакт з представником воєнізованого формування, що має відношення до Генерального штабу ЗС рф. У жовтні того ж року, виконуючи вказівки свого «куратора», він надсилав йому дані щодо місць розташування підрозділів ЗСУ у м. Сіверську, а після обстрілів міста уточнював результати прильотів.
 
 
Розвідувальну інформацію депутат передавав у формі голосових і текстових повідомлень.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Вирішення своєї подальшої долі обвинувачений чекає у слідчому ізоляторі. Йому загрожує покарання у вигляді ув’язнення на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео