145 млн грн: спецпрокуратурою в Києві забезпечено повернення нерухомості в користування МО України

145 млн грн: спецпрокуратурою в Києві забезпечено повернення нерухомості в користування МО України
356730 ПЕРЕГЛЯДІВ

    За результатом судового розгляду від 20.09.2023 рішенням господарського суду м. Києва задоволено позов Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону про визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна, яке знаходиться у столиці на земельній ділянці площею понад 2,3 га.

   Завдяки доказовій базі, зібраної прокурорами Дарницької спецпрокуратури, в суді доведено, що цей договір укладено між одним з ДП та комерційним підприємством з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки покупцем було незаконно змінено цільове призначення земельної ділянки, яка належить військовому містечку, а комплекс будівель загальною площею 6 315 кв. м. - належить оборонному відомству. 

    Суд погодився з доводами прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

   За рішенням суду незаконну державну реєстрацію земельної ділянки скасовано, а нерухомість оціночною вартістю близько 145 млн грн повернуто у користування Міністерства Оборони України.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: 145 млн,Дарницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,повернуто державі,МОУ,військове містечко,рішення суду
Мої відео