Капітальний ремонт пологового відділення зі збитками у понад 4,2 млн грн – на Київщині судитимуть експосадовця райдержадміністрації

Капітальний ремонт пологового відділення зі збитками у понад 4,2 млн грн – на Київщині судитимуть експосадовця райдержадміністрації
369757 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Бориспільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків начальника одного з управлінь Бориспільської райдержадміністрації за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що очолюване обвинуваченим управління уклало договір з товариством на проведення капітального ремонту пологового відділення Бориспільської центральної районної лікарні.

Неналежно виконуючи свої службові обов'язки він підписав акт приймання виконаних робіт, в якому підрядник вказав відомості щодо придбаних будівельних матеріалів, які фактично не закуповувались.

На підставі вказаного документа на рахунок підрядника безпідставно перераховано понад 4,2 млн грн бюджетних коштів, чим спричинено збитки державі.

Досудоде розслідування здійснювалося Бориспільським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області. 

Крім того, в суді розглядається обвинувальний акт стосовно підрядника за фактами заволодіння чужим майном, складання і видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео