Викрадення харчових продуктів для ЗСУ на понад 5 мільйонів – повідомлено про підозру членам організованої групи

Викрадення харчових продуктів для ЗСУ на понад 5 мільйонів – повідомлено про підозру членам організованої групи
357959 ПЕРЕГЛЯДІВ

У м. Києві та області  за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону викрито та припинено діяльність злочинної групи, до якої входили військовослужбовці, працівники ЗСУ та представники двох приватних підприємств.

   За даними слідства, вони привласнювали та перепродували продукти харчування, що призначалися для Збройних сил України, а також заволодівали грошовими коштами МО України, призначеними на придбання продуктів харчування.

   Установлено, що два приватних підприємства на підставі договорів з МО України протягом червня – листопада 2023 року здійснюючи постачання продуктів харчування до військової частини, дислокованої на Київщині, діючи у змові із службовими особами цієї  військової частини, вказували у первинних бухгалтерських документах завищений обсяг продуктів харчування, внаслідок чого МО України безпідставно здійснило оплату за неіснуючі продукти харчування на загальну суму понад 5 мільйонів гривень.

   Під час проведення санкціонованих судом обшуків вилучено понад 1 млн грн у різній валюті, автомобіль, яким здійснювалось перевезення викрадених із військової частини продуктів харчування, чорнову бухгалтерію, підроблені первинні бухгалтерські документи та інші докази їх протиправної діяльності.

 

Процесуальним керівником Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону 4 учасникам злочинної групи погоджено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.  4 ст. 410, та ч. 5 ст. 191 КК України.

Тривають слідчо-оперативні дії, встановлюються всі особи, причетні до незаконної схеми.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР у м. Києві за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Санкції статей передбачають підозрюваним покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,злочинна група,повідомлено про підозру,грошові кошти,привласнення,продукти харчування,МО України
Мої відео