Просувають російську пропаганду під виглядом «наукових дискусій» у фейкових університетах – заочно підозрюються шестеро так званих освітян «днр»

Просувають російську пропаганду під виглядом «наукових дискусій» у фейкових університетах – заочно підозрюються шестеро так званих освітян «днр»
393229 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури шістьом жителям регіону заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. ч. 3, 5 ст. 111-1 КК України).
У 2022 році добровільно, керуючись власними ідеологічними принципами, четверо колишніх освітянок почали співпрацю з окупантами. У так званому Маріупольському державному університеті ім. А. І. Куїнджі жінки обійняли посади «старшої викладачки кафедри практичної психології», «деканки факультету фізкультури та спорту». Одна з них стала «заступницею декана факультету гуманітарних і соціальних наук» й «асистенткою кафедри соціально-комунікаційних наук» водночас.
 
         
 
Виділилася й колишня культорологиня, яка 22 роки пропрацювала на історичному факультеті. Вона очолила «кафедру соціально-комунікаційних технологій» того ж «вишу».
У 2023 році до своїх «колег-освітян» приєдналися «начальниця управління освіти адміністрації м. Маріуполя» й «ректор «Донбаської національної академії будівництва та архітектури» в м. Макіївці.
 
 
Підозрювані нав’язують молоді думку про «велич російської нації та її науковців», проводячи кураторські години до «дня єдності», «300-річчя російської академії наук» та днів народження «видатних постатей». Аби вправно доносити до слухачів вказаний наратив, двоє так званих викладачок навіть «підвищили кваліфікацію» в «Донському державному технічному університеті» у м. Ростові-на-Дону.
 
    
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео