Випускає газету зі схвальними статтями про окупантів – заочно судитимуть редакторку друкованого видання

Випускає газету зі схвальними статтями про окупантів – заочно судитимуть редакторку друкованого видання
175298 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно громадянки за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

У період липня 2022 – травня 2023 років мешканка тимчасово окупованого російськими військами м. Харцизька, перебуваючи на посаді редакторки друкованого видання «Панорама», надавала інформаційну підтримку загарбникам заради демонстрації «розвитку» міста під ворожими прапорами.
 
За її авторства виходили та передруковувались пропагандистськими інтернет-ресурсами матеріали про нібито визначну роль росії в об’єднанні людей. Так звана журналістка брала участь у роботі «громадської приймальні» керівника псевдореспубліки, де серед іншого обговорювались питання реорганізації місцевих медіа після «приєднання» окупованих територій до рф.
 
 
Також на газетних шпальтах вона висловлювала слова подяки державі-агресору за надання школярам російських підручників, приділяючи окрему увагу патріотичному вихованню молоді.
 
Зі значною часткою цинізму жінка схвалювала процес розробки фейкових проєктів щодо створення «комфортного міського середовища» - зокрема, парків і скверів на розбитих самими ж окупантами вулицях. Крім того, вона висвітлювала показові рейди голови міської «адміністрації» по житлових кварталах та її виступи перед містянами і представниками підконтрольних ЗМІ.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео