15 років ув’язнення отримали снайпер та двоє стрільців з квазіреспублік і російського «Шторм-Z»

15 років ув’язнення отримали снайпер та двоє стрільців з квазіреспублік і російського «Шторм-Z»
436246 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури суд ухвалив вироки трьом уродженцям Донеччини, Луганщини й АР Криму. Їх засуджено за державну зраду та участь у терористичній організації до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Прокурори довели, що житель м. Перевальська у липні 2022 року добровільно став стрільцем «7-ї ОМБр 2-го армійського корпусу «лнр», яку в грудні того ж року окупанти підпорядкували державі-агресору. Рядовий брав участь у розвідці, займався обладнанням вогневих позицій в містах Лисичанськ, Сєвєродонецьк, смт Білогорівці Луганської області та селах Володимирівка, Верхньокам’янське, що на Донеччині.
 
         
 
Уродженець м. Кальміуського у жовтні 2022 року приєднався до «114-ї бригади зс рф». Чоловік проходив бойове злагодження поблизу с. Бетманового Покровського району. Восени 2023 року в складі снайперської пари він вийшов на завдання неподалік м. Красногорівки, але загубився. Через добу блукання донецькими посадками чоловік вийшов до наших захисників. 
 
Ще один громадянин з м. Керчі, в липні 2023 року вирушив до м. Ростова-на-Дону, де підписав контракт з російським батальйоном «Шторм-Z». Після тренування на полігонах поблизу м. Антрацита й м. Маріуполя він «працював» в с. Красній Поляні та с. Керменчику Волноваського району. За два місяці війни на боці окупаційних військ чоловік встиг заробити 210 тис. рублів, що дорівнює близько 63 тис. грн.
 

 

Восени 2023 року злочинну діяльність усіх трьох чоловіків припинили військовослужбовці Збройних Сил України. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео