Підозрюється головна редакторка телеканалу «Юніон», яка відповідає за створення фейків і відбілювання репутації окупантів

Підозрюється головна редакторка телеканалу «Юніон», яка відповідає за створення фейків і відбілювання репутації окупантів
312271 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури так званій журналістці та головній редакторці одного з пропагандистських телеканалів «днр» заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
У березні 2022 року «медійниця» почала співпрацю з «міністерством інформації» квазіреспубліки. Вона формує ілюзію законності окупації частини території Донеччини та підтримує ідеологічну основу мілітаризованої політики держави-агресора. В інформаційному просторі жінка перекладає провину за обстріли захоплених земель на українських захисників.
 
 
Крім того, «журналістка» створила окремий telegram-канал, де висвітлює «благодійні» заходи на підтримку росіян і поширює фейки про «абсолютний успіх» загарбників на фронті. Підозрювана не оминула своєю увагою й вибори очільника держави-агресора. Зокрема, на власному ресурсі вона регулярно розміщувала агітаційні матеріали, опитування та заклики прийти на голосування.
 
Наразі громадянка перебуває у розшуку. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 
Мої відео