8 років ув’язнення отримала мешканка Луганщини за участь в організації та проведенні псевдореферендуму

8 років ув’язнення отримала мешканка Луганщини за участь в організації та проведенні псевдореферендуму
321785 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Лисичанської окружної прокуратури Луганської області мешканку Попасної визнано винною у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Її засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права впродовж 15 років обіймати посади в органах влади.

Прокурори в суді довели, що одразу після повномасштабного російського вторгнення працівниця місцевого автопарку почала співпрацювати з ворогом.

У вересні 2022 року взяла участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо «приєднання» тимчасово окупованої території Луганщини до складу рф.

Засуджена добровільно очолила «територіальну виборчу комісію м. Попасна лнр» № 301 (дільницю № 2010)». Так зване «волевиявлення» проходило у будівлі одного з місцевих ліцеїв.

Організовувала роботу незаконно створеної комісії, брала участь у підрахунку «голосів» та оголошувала так звані «результати».

Крім того, в останній день псевдореферендуму дала інтерв’ю одному з пропагандистських медіа, де радісно розповідала, як вона та місцеві жителі чекали моменту входження до складу рф.

Вирок ухвалено заочно. Покарання засуджена відбуватиме з моменту затримання.

Наразі жінка оголошена у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

Мої відео