На Донеччині викрито земельні оборудки, через які з державної власності вибуло 13 сільськогосподарських ділянок

На Донеччині викрито земельні оборудки, через які з державної власності вибуло 13 сільськогосподарських ділянок
208138 ПЕРЕГЛЯДІВ

Донецькою обласною прокуратурою викрито оборудки із землями сільськогосподарського призначення службовими особами Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області.

Так, у ході моніторингу Публічної кадастрової карти України прокурорами управління представництва інтересів держави в суді встановлено, що упродовж 2017-2018 років посадові особи не здійснили перевірку документів громадян, які раніше скористались правом безоплатного отримання земельних ділянок площею не більше 2 га із земель державної або комунальної власності, у тому числі для ведення особистого селянського господарства.

В результаті незаконного повторного відчуження на користь громадян з державної власності безпідставно передано 13 земельних ділянок, розташованих на території Слов’янського району Донецької області, які у подальшому перепродано іншим особам.

Наразі за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість, що завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам держави і громадян) КК України.

Досудове розслідування проводиться під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури.

Мої відео